04
اکتبر

قواعد اولیه امنیت آشپزخانه

آشپزی یکی از کارهای جذاب و جالب است، اما نباید فراموش کرد که آشپزخانه می‌تواند یکی از محیط‌های خطرناک خصوصاً برای کودکان باشد. وسایل تیز مانند چاقوها، وسایل داغ و آتش‌افروز مانند گاز و فر، وسایل الکتریکی و حتی باکتری‌ها از چیزهایی هستند که می‌توانند در آشپزخانه خطرآفرین باشند. بنابراین رعایت قواعد و اصول اولیه امنیت آشپزخانه باید اولویت همه‌ی ما باشد. در هنگام کار در آشپزخانه همواره تمام حواس خود را جمع کنید، چرا که کوچک‌ترین اشتباهی می‌تواند به یک جراحت یا تصادف جدی تبدیل شود.

برای پیش‌گیری از وقوع چنین اتفاقاتی، لازم است تا همیشه با توجه کامل به کار در آشپزخانه بپردازید و یک برنامه‌ی خاص برای تمیزی آن داشته باشید. همچنین باید همیشه به حضور افراد در آشپزخانه نیز توجه داشته باشید. به طور مثال هیچ گاه نباید کودکان در آشپزخانه تنها گذاشته شوند!

  • چاقوها و وسایل تیز را در یک کشو یا بلوک چوبی قرار دهید. مطمئن شوید که چاقو ها به هیچ وجه در دسترس کودکان قرار ندارند.
  • هیچ وقت با لباس‌های گشاد آشپزی نکنید و اگر موهایتان بلند است، حتماً آن را پشت سر خود ببندید. قطعاً هیچ کس نمی‌خواهد که لباسش آتش بگیرد یا در غذایش مو ببیند.
  • هنگام آشپزی از جواهرات استفاده نکنید. مثلاً دستبند شما می‌تواند به دستگیره قابلمه گیر کند و حادثه بیافریند.
  • دستگیره‌های قابلمه و ماهیتابه‌ای که روی گاز قرار دارند نباید به سمت بیرون باشد. چرا که در این حالت دست کودکان به آن می‌رسد و ممکن است بزرگسالان نیز به آن برخورد کنند.
  • مواد غذایی که به دمای هوا حساس هستند (مثل گوشت و ماهی و لبنیات) را در محیط آشپزخانه رها نکنید و حتماً آن‌ها را فوراً در یخچال قرار دهید.
  • اگر کف آشپزخانه به هر دلیلی (مثلاً ریختن قطره‌ای از آب یا مواد غذایی) کثیف شد، فوراً آن را پاک کنید. کف آشپزخانه نباید خیس و سر باشد که کسی روی آن لیز بخورد.
  • قبل از آشپزی دست‌هایتان را بشورید
  • و در آخر این که همیشه یک کپسول آتش‌نشانی در آشپزخانه داشته باشید و طرز کار با آن را یاد بگیرید.